top of page

Educatie

"Het bouwen met verschillende materialen en technieken maakt dat je je fysiek gaat verhouden tot een 3D beeld."

Mogelijkheden voor workshops voor volwassenen, jeugd en kinderen

  • een workshop bij een tentoonstelling

  • een workshop bij jullie op school

  • advies bij eigen lessen of doorlopende leerlijn

  • ideeën voor creatieve middagen op school

  • teamtrainingen voor docenten

  • een andere wens

educatie_01.jpg

Mogelijkheden voor workshops voor de Basisschool

> Groep 1 t/m 3


Experimenteren met kleur!
Samen tekenen op een groot vel papier! Heb jij al eens zo’n groot vel gezien? Het wordt een plattegrond waarop je torens en bruggen gaat bouwen. Kleur is daarbij belangrijk, dus ga op zoek naar een gele beker, een oranje spons of het paarse bakje…. Iedereen kan stapelen en experimenteren met kleur!

 


> Groep 4 t/m 8


IJzeren portretten
De kunstenaar Calder portretteert al zijn vrienden en kennissen! Niet zomaar, maar met ijzerdraad. Wanneer je in één lijn iemand probeert te tekenen, leer je goed te kijken en je te laten verassen door de ‘foutjes’. Het gaat over tekenen, werken met draad en 3D.  Aan het eind voegen we alles samen voor een portrettengalerij anno 2018.

 


> Groep 6 t/m 8


Stad van HOUT
We bouwen niet zomaar een stad, maar een stad van hout! Dit vraagt om techniek, fantasie en creativiteit. Maar ook samenwerken en ruimtelijk inzicht. Natuurlijke materialen zijn soms weerbarstig, maar bieden ook verrassende toepassingen. Een super uitdaging! We bekijken eerst voorbeelden van steden, kunstenaars en technieken Dan gaan we gauw zelf op schaal bouwen.

 


> Groep 7 en 8


EGNOABER
Ken jij het grote gele beeld van kunstenaar Nick Ervinck? Het staat sinds 2015 tegenover het Atlastheater in het centrum van Emmen. De kunstenaar gebruikt moderne technieken, maar ook  eeuwenoude beeldhouwtechnieken. De natuur, zoals bijvoorbeeld water en boomwortels vormen zijn inspiratiebron. Met ei-gele A4tjes bouwen de leerlingen in kleine groepjes hun eigen 3D kunstwerk, met het werk van de kunstenaar Nick Ervinck als vertrekpunt.

bottom of page